Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Skumfidus med chokolade og jordbærstøv

oprettet d. under Skumfiduser

Ingredienser:

  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl druesukker
  • 1 dl glukosepulver
  • 1,5 dl kold vand
  • 20 g æggehvidepulver
  • 1 dl 40 grander varmt vand
  • 1 dl kogende vand
  • 5 spsk. gelatine
  • 1 spsk. frysetørret jordbærpulver
  • Callebaut chokolade
  • 1 dl hvedestivelse til drys

 

Fremgangsmåde:

  1. Sukker og vand røres sammen i en gryde, som sættes over blusset og koger indtil massen har nået 130 grader, tages fra varmen, og når temperaturen er faldet til 110 grader, laves gelatineblandingen: De 5 spsk. gelatine opløses i det kogende vand.
  2. Nu piskes æggehvidepulver og vand sammen indtil det er stift og du kan vende skålen på hovedet uden skummet falder ud.
  3. Hæld sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle samtidig med at du pisker. Derefter tilsættes det opløste gelatine og der røres godt rundt. Sæt skålen i noget kold vand og pisk et par minutter endnu. Tilsæt lakridspulver (eller vent til allersidst, så bliver der nemlig små klumper af lakrids). Fortsæt piskningen endnu 8 – 10 minutter, indtil massen sætter sig fast på piskerisene. Kom evt. halvdelen af massen i formen uden lakrids, kom så lakridspulveret i resten af massen og rør rundt, kom det derefter i formen oven på den neutrale masse.
  4. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med hvedestivelse i et jævnt lag. Hæld også noget hvedestivelse ovenpå massen. Lad det stå en times tid og afkøle. Nu kan du klippe med en olieret saks, eller stikke figurer ud med forme som er dyppet i olie.
  5. Rul stykkerne i hvedestivelse, så de ikke klæber til hinanden. Lad dem stå og tørre et par timer.
  6. Smelt chokoladen efter anvisningen, dyp skumfidusserne i chokolade, sæt dem på bagepapir, drys med lidt jordbærpulver, derefter skal de stå og tørre. Opbevar i en lufttæt beholder.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot