Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Skumfiduser med hindbær

oprettet d. under Skumfiduser

Ingredienser:

  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl druesukker
  • 1 dl glukosepulver
  • 1,5 dl koldt vand
  • 20 g æggehvidepulver
  • 1 dl 40 grader varmt vand
  • 5 spsk. gelatine i 1 dl kogende vand
  • 20 g frysetørrede hindbær
  • 1 dl hvedestivelse til drys

 

Fremgangsmåde:

  1. Sukker og vand røres sammen i en gryde, som sættes over blusset og koger indtil massen har nået 130 grader.
  2. Tag gryden af varmen, og når temperaturen er faldet til 110 grader, laves gelatineblandingen (5 spsk. gelatine opløst i kogende vand).
  3. Nu piskes æggehvidepulver og vand sammen indtil det er stift og du kan vende skålen på hovedet uden at skummet falder ud.
  4. Hæld så sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle samtidig med at du pisker.
  5. Derefter tilsættes det opløste gelatine og der røres godt rundt.
  6. Sæt skålen i noget kold vand og pisk et par minutter endnu. Tilsæt evt. smagsstoffer.
  7. Fortsæt piskningen endnu 8 – 10 minutter, indtil massen sætter sig fast på piskerisene.
  8. Hæld nu de frysetørrede hindbær i.
  9. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med hvedestivelse i et jævnt lag. Hæld også noget hvedestivelse ovenpå massen. Lad det stå en times tid og afkøle.
  10. Nu kan du klippe med en olieret saks, eller stikke figurer ud med forme, som er dyppet i olie. Rul stykkerne i hvedestivelse, så de ikke klæber til hinanden. Opbevares i en lufttæt beholder.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot