Det Søde Liv er flyttet til Aromaland.dk! Se produkterne her

Skumfiduser med passionsfrugt og chokolade

oprettet d. under Skumfiduser

Ingredienser:

  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl druesukker
  • 1 dl glukosepulver
  • 1,5 dl kold vand
  • 20 g æggehvidepulver
  • 1 dl 40 grander varmt vand
  • 1 dl kogende vand
  • 5 spsk. gelatine
  • 1 spsk. frysetørret passionsfrugtpulver + pynt
  • 1 dl hvedestivelse til drys
  • Evt. chokolade

 

Fremgangsmåde:

  1. Sukker og vand røres sammen i en gryde, som sættes over blusset og koger indtil massen har nået 130 grader, tages fra varmen, og når temperaturen er faldet til 110 grader, laves gelatineblandingen: De 5 spsk. gelatine opløses i det kogende vand.
  2. Nu piskes æggehvidepulver og vand sammen indtil det er stift og du kan vende skålen på hovedet uden skummet falder ud.
  3. Hæld sukkermassen i æggehviderne i en tynd stråle samtidig med at du pisker. Derefter tilsættes det opløste gelatine og der røres godt rundt. Sæt skålen i noget kold vand og pisk et par minutter endnu. Tilsæt lakridspulver (eller vent til allersidst, så bliver der nemlig små klumper af lakrids). Fortsæt piskningen endnu 8 – 10 minutter, indtil massen sætter sig fast på piskerisene. Kom det frysetørrede passionsfrugtpulver i og rør rundt.
  4. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med hvedestivelse i et jævnt lag. Hæld også noget hvedestivelse ovenpå massen. Lad det stå en times tid og afkøle. Nu kan du klippe med en olieret saks, eller stikke figurer ud med forme som er dyppet i olie.
  5. Har du lyst, er disse skumfidusser meget velegnet til at dyppe i chokolade. Pynt så med lidt passionsfrugtpulver.
  6. Ellers rul stykkerne i hvedestivelse, så de ikke klæber til hinanden.
  7. Opbevares i en lufttæt beholder.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Trustpilot